در دل دو رشته کوه سنگی در جنوب غربی شهر مشهد یکی از جاذبه های گردشگری و تفرجگاه های ساکنین دیده میشه که در ایام مختلف سال مراجعه کننده داره، به خصوص از قشر جوون و بچه سال. این پارک قدیمی و مثلثی شکل که به کوهسنگی مشهوره بعد از حرم مطهر و آرامگاه فردوسی پربازدیدترین مکان شهر به حساب میاد. یه نکته جالب در مورد این مکان اینه که شاه عباس در ۱۶ سالگی در این مکان تاجگذاری کرده.

این پارک در مجاورت بافت شهری و بخشی از جاده کمربندی که جاده آسیایی نام داره، قرار گرفته. مهندسان با الهام از بنای هارونیه و عمارت خورشید ، در پارک کوهسنگی ساختمانی طراحی کردن که موزه بزرگ خراسان رضویه و در اون اشیای قدیمی این بخش از کشور رو نمایش میدن.

کوهسنگی یکی از قدیمی ترین و مشهورترین مکان های گردشگری شهر مشهد بوده که به دلیل وجود دو کوه سنگی مشرف به شهر به این نام خوانده می شود. پارک کوهسنگی در جنوب غربی شهر مشهد و در انتهای خیابان کوهسنگی واقع شده است.

در این پارک، استخری بزرگ وجود دارد و تلفیق آب و منظره کوه سنگی در میان پارک و فضای سبز آن منظره ای بسیار زیبا را به وجود آورده است.

شاه عباس در سن ۱۶ سالگی یعنی در سال ۹۹۵ هجری قمری توسط مرشد قلی خان استاجلو در کوهسنگی تاج شاهی به سر نهاده است.

میرزا ابراهیم رضوی در زمان حکومت شاه صفی برای خود مقبره ای ساخت و ناصرالدین شاه نیز در سال ۱۲۸۴ و طی سفر به مشهد وارد این تفرجگاه شد و مدفن اجداد میرزای ناظر را در دامنه کوه مشاهده نمود.

در کنار آرامگاه میرزا رضوی ، هفت قبر دیگر نیز وجود دارد که از جمله مهم ترین آنها می توان به مقبره شیخ اسدا…. یزدی، آقا میرزا عسکری رضوی و نیز فقیه ربانی شیخ سیف الله ایسی و جمعی از مریدان وی اشاره نمود.

پارک کوه سنگی مشهد تا سال ۱۳۱۰ هجری شمسی با همان ساختار طبیعی به عنوان منطقه ییلاقی با جاذبه های طبیعی شامل کوه های سهل الصعود و باغ های سرسبز، آب و هوای لطیف و چشم اندازهای طبیعی ، اقامتگاه سیاحتی بود.

در این سال با ایجاد بعضی از امکانات سیاحتی مانند استخر و جاری شدن قنات، وسعت و اهمیت یافت و سپس در سال ۱۳۱۸ شمسی با احداث ساختمانی دو طبقه توسط مهندسان آلمانی، و جدول کشی حاشیه خیابان و نرده کشی و گلکاری به صورت پارک طبیعی در آمد.

پارک کوه سنگی در میان مکان های تفریحی شهر مشهد از قدمت و شهرت بیشتری برخوردار است و یکی از زیباترین پارک های ساخته شده در ایران است. این پارک تلفیقی از آب، سنگ و سرسبزی و نور می باشد. ساختمان موزه بزرگ خراسان، با الگوبرداری از معماری کاخ کلات نادر، زیبایی خاصی را به این مجموعه داده است.

از آنجا که مشهد، پایتخت نادرشاه افشار بوده، مصالح مقبره او، از سنگ‌های سخت خارا یا گرانیت کوهسنگی که به سنگ هرکاره مشهور است، انتخاب شده است.

شهردار وقت شهر میلان ایتالیا، تعدادی مجسمه را به شهردار مشهد هدیه کرد که دو عدد شیر سنگی در درب ورودی نصب گردیده و دو مجسمۀ انسانی را کنار استخر بزرگ کوه‌سنگی و روبروی رستوران و تالارش نصب نمودند.

البته مجسمه های انسانی مذکور بعد از پیروزی انقلاب اسلامی برداشته شدند.

در سال ۱۳۴۰ شمسی و با گسترش شهر مشهد، کوهسنگی از طریق خیابانی وسیع و عریض، موسوم به خیابان کوهسنگی، به بدنه اصلی شهر مشهد متصل گردید.

اشتراک در شبکه های اجتماعی :